Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Είναι ώρα εμείς οι Έλληνες να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας


Φωτό από το www.tovima.gr

Νομίζω ότι είναι οι ώρα, όλοι εμείς οι πολίτες αυτής της χώρας να αγωνιστούμε ώστε η εξουσία να φύγει από τα χέρια των ως τώρα πολιτικών. Του φθαρμένου πολιτικού συστήματος που μας βούλιαξε και να περάσει σε χέρια άφθαρτων και ικανών φωτεινών μυαλών που υπάρχουν. Το “πώς” προσωπικά ομολογώ ότι ακόμα δεν το ξέρω. Αν δεν το βρούμε όμως σύντομα για να το καταφέρουμε στη συνέχεια, απλώς είμαστε χαμένοι. Εδώ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχει μερίδιο ευθύνης. Ο λαός πρέπει να βγει ειρηνικά στους δρόμους, μαζικά κατά εκατομμύρια!!!

Πρέπει πάση θυσία να καταργηθεί το κατεστημένο της ομερτά της βουλής που δημιουργεί η “βουλευτική ασυλία”. Το πανεπιστημιακό άσυλο έπεσε -καλώς κατ’ εμέ- το βουλευτικό γιατί συνεχίζει;;;

Ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές άμεσα γιατί στη βράση κολλάει το σίδερο. Όχι όμως  στις ρυθμίσεις πείνας και εξαθλίωσης των Ελλήνων. Όχι δηλαδή στις μειώσεις συντάξεων τις οποίες οι άνθρωποι πλήρωναν μια ζωή και δεν τους τις χάρισαν. Όχι σε περαιτέρω μειώσεις των μισθών, όχι στα χαράτσια και γενικά το ανελέητο φορολογικό μαστίγωμα!

Το χρέος της χώρας μας πρέπει να επανεξεταστεί και να πληρωθεί αυτό που πραγματικά χρωστάμε. Ένα μεγάλο μέρος αυτού είναι απεχθές και άρα παράνομο. Ένα άλλο μέρος αυτού όλοι ξέρουμε ότι προήλθε από ανάθεση έργων σε αμαρτωλές εταιρείες -βλ. siemens-  που έδωσαν μίζες για να τα πάρουν με απαράδεκτα υψηλό τίμημα, άρα ως προϊόν εγκλήματος είναι παράνομο επίσης. Το ποσό που στο τέλος θα δεχτούμε να πληρώσουμε, θα κάνουμε σαφές σε όλους ότι θα το πληρώσουμε όπως και όποτε μπορούμε σαν χώρα! Όχι δεν λέω ότι πρέπει να το παίζουμε τσαμπουκάδες, αλλά να είμαστε πραγματιστές. Π.χ. 80% του ετήσιου προϋπολογισμού στο εσωτερικό της χώρας (παιδεία, υγεία κτλ) και το 20% σε τοκοχρεολύσια και μάλιστα με μια περίοδο χάριτος για να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας... κι άμα θέλουν! Τέρμα οι ραγιαδισμοί του “ναι σε όλα” και με σκυμμένο κεφάλι!

Όχι δεν υποστηρίζω την έξοδό μας από την ευρωζώνη. Να το παλέψουμε με σθένος και αξιοπρέπεια. Διεκδικούμε -όσο κι αν είναι δύσκολο- τα δικαιώματά μας σαν μέλος της ευρωζώνης και δεν τα αποποιούμαστε, αλλά δεν θα δεχτούμε και το σβήσιμο της χώρας μας από το χάρτη! παραδεχόμαστε τα λάθη μας και τις ευθύνες μας σαν χώρα , είναι ένδειξη παλικαριάς. Αλλά ας αναδείξουμε και τις ευθύνες και των άλλων για τη χείριστη κατάσταση στην οποία οδηγηθήκαμε. 

Και πού είστε. Εκείνο το  δάνειο που... δώσαμε στη ναζιστική Γερμανία, πότε θα το διεκδικήσουμε αν όχι τώρα. Όχι εκδίκηση ή αντιπαλότητα, αλλά αίσθημα δικαίου και ένστικτο αυτοσυντήρησης. 
Όταν λέμε σωτηρία της χώρας δεν μπορεί να εννοούμε σωτηρία του δημόσιου ταμείου ή του χρηματοπιστωτικού και πολιτικού συστήματος μόνο. Θα πρέπει να εννοούμε και των πολιτών της χώρας. Εκτός αν σκοπεύουμε να κάνουμε χώρα χωρίς πολίτες...
ΣΥΣΤΗΝΩ:
Σχέση χρήματος και εκβιαστή 
Επιστολή παραίτησης της κας Ξενογιαννακοπούλου:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου