Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Τελικά το μνημόνιο 2 ψηφίστηκε!


Τελικά το μνημόνιο 2 ψηφίστηκε! 
Μένει να αποδειχθεί ότι μπορεί να εφαρμοστεί και αν εφαρμοστεί ότι θα επιτύχει του στόχους του. 
Ας δούμε όμως το περιβάλλον μέσα στο οποίο ψηφίστηκε και τι άφησε πίσω του:
Ψηφίστηκε σε ένα κλίμα ψυχολογικής πίεσης και απειλών προς τους αντιτιθέμενους βουλευτές που απαξιώνει το θεσμό του βουλευτή. Πολλοί από αυτούς που ψήφισαν “ναι” θα ήθελαν να ψηφίσουν “όχι” αλλά δεν τόλμησαν υπό την πίεση των εσωκομματικών απειλών, ή υπό την απειλή της τάχα άμεσης χρεοκοπίας της χώρας μετά την επικράτηση του “όχι”. Φυσικά αυτό δεν τους τιμά. 
Ο λαός ο ίδιος πιέστηκε με το εκβιαστικό δίλημμα: “ναι” και συνεχίζεις να παίρνεις μισθό ή “όχι” και μένεις άμεσα στους πέντε δρόμους! Δίλημμα κοντόφθαλμο και ωμό που παραβλέπει όλες τις άλλες παραμέτρους, τις οποίες περιθωριοποιεί απαράδεκτα!
Οι Ευρωπαϊκοί μηχανισμοί οι περί την Γερμανία, πίεσαν εξοντωτικά και απαξιωτικά.
Όσο για τα απαράδεκτα επεισόδια, πιστεύω ότι η αλήθεια είναι πιο απλή από τα συνωμοσιολογικά σενάρια κάποιων μυθολάγνων:
Καταστροφομανείς αριστεριστές κι όχι μόνο ξέρουμε ότι υπάρχουν στη χώρα μας και ειδικά στην Αθήνα. Το ότι προσπαθούν να βρουν ευκαιρία να επιτελέσουν το νοσηρό τους έργο το ξέρουμε εδώ και δεκαετίες. Το γιατί δεν τους πιάνουν αφού είναι πλέον γνωστοί κι όχι άγνωστοι, είναι ένα μυστήριο για το οποίο αναρωτιέται όλη η Ελλάδα και επιτρέπει πλέον συνωμοσιολογικές ερμηνείες. Ο φανατισμός τους τούς ωθεί σε καταστροφικό μένος ενάντια σε καθετί που αντιπροσωπεύει εξουσία ή οικονομική δύναμη. Ένα μίσος εκδίκησης προς όλους και όλα τους διακατέχει. Ψυχολογικοί λόγοι σίγουρα ενυπάρχουν, που τους σπρώχνουν να ορθώσουν την καταπιεσμένη μικρότητά τους, ενάντια στην υπόλοιπη κοινωνία που δεν ανήκει στο δικό τους περιθώριο. Δρουν πάντα υπό την κάλυψη του πλήθους των διαδηλωτών και επιτίθενται σε κτήρια και υποδομές δίνοντας πάντα προτεραιότητα στο βασικό τους στόχο που είναι η αστυνομία, οι μισητοί τους “μπάτσοι”! Οι σημερινές πληροφορίες λένε ότι η αστυνομία ήξερε τα σχέδιά τους αλλά δεν επενέβη για να τους σταματήσει. Κακός σχεδιασμός της αστυνομικής επιχείρησης; Μάλλον! Ο μεγάλος αριθμός των 70 περίπου τραυματιών αστυνομικών, τι άλλο μπορεί να δείχνει! Αυτή η άποψη υποστηρίζει επιπλέον ότι έριξαν το βάρος στη Βουλή και δεν είχαν αρκετές δυνάμεις για την ...υπόλοιπη Αθήνα! Να σκέφτηκαν: Ας τους αφήσουμε να κάνουν και μερικές καταστροφές, που από μόνες τους θα υπονομεύσουν τον αντιμνημονιακό αγώνα; Δεν αποκλείεται!
Όπως και να ‘χει τελικά φαίνεται ότι η Βουλή παρασύρθηκε στην παγίδα:
Το μνημόνιο 2 δεν θα κρατήσει πολύ, καθώς πριν από την ψήφισή του ακόμη άρχισαν να ακούγονται οι φωνές που επεσήμαιναν ότι δεν είναι αρκετό και δεν μπορεί να επιτύχει.
Μετά τη διαφαινόμενη αποτυχία του θα είμαστε δεμένοι νομικά και με νέα δάνεια στην πλάτη μας. 
Όταν θα οδηγηθούμε στην χρεοκοπία τελικά θα είμαστε ακόμα πιο εξαντλημένοι, μετά από ένα τριετές μαστίγωμα για να αντέξουμε άλλα τόσα χρόνια στη δίνη της χρεοκοπίας, μέχρι να βρούμε το δρόμο μας. 
Οι χώρες του Βορά με την ηγεσία της Γερμανίας, θα είναι πιο έτοιμες να χειριστούν τις επιπτώσεις που όλοι φοβούνται ότι θα προκαλέσει η έξοδός μας από την ευρωζώνη, άρα ένα ακόμα διαπραγματευτικό μας  χαρτί θα έχει χαθεί.
Διαβάστε μία πιο εξειδικευμένη εκτίμηση της κατάστασης: http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2012-02-12-23-26-25-2012021251255/
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης κατήγαγαν μία Πύρρειο νίκη, αφού το ΠΑΣΟΚ μεν έχασε την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία και βρίσκεται αυτοπαγιδευμένο σε περίπτωση παραίτησης της παρούσας κυβέρνησης, στην οποία έδωσε τη δεδηλωμένη όταν είχε την πλειοψηφία. Τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να αποσύρει οποιαδήποτε στιγμή τους βουλευτές της από τη βουλή, προκαλώντας άμεσα την πτώση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών, κάτι που το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε. Επιπλέον η αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ κορυφώθηκε με την αμφισβήτηση της κομματικής γραμμής και τη νομιμοποίηση της διαγραφής στελεχών πρώτης γραμμής από έναν πρόεδρο που βρίσκεται ήδη στην έξοδο κι ενόψει ψήφισης νέου.
Από την άλλη πλευρά στη ΝΔ ο πρόεδρός της αυτοπαγιδεύτηκε, δεσμευόμενος για διαγραφή όσων διαφοροποιηθούν, αφού διέγραψε τελικά το μεγαλύτερο μέρος των εσωκομματικών υποστηρικτών του του αντιμνημονιακού μπλοκ κι έμεινε με τους αντιπάλους του του μνημονιακού μπλοκ! Το εσωκομματικό τοπίο λοιπόν είναι εκρηκτικό!
Τα δώσαμε όλα λοιπόν, επιδεικνύοντας μια αδιανόητη στάση υποτέλειας, με διαδικασίες ιταμής αντιμετώπισης από τους εταίρους μας -δικαίως ή αδίκως- που σηματοδοτούν τη συνέχεια. Τα χειρότερα έπονται για τον απλό λαό και τη χώρα γενικότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου