Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Προκηρύσσω δημοψήφισμα για το αν θα πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα

    Ήθελα να 'ξερα τι ακριβώς γίνεται μέσα στο μυαλό του αγαπημένου μας πρωθυπουργού, αυτό τον καιρό. Εκτός κι αν δεν γίνεται τίποτα! Θα το μάθουμε ποτέ ή θα μείνει επτασφράγιστο μυστικό που θα χαθεί στην αχλύ της ιστορίας;
    Φυσικά εμάς το λαό, μας αρέσει να μας ρωτάνε... Αλλά τώρα τι να απαντήσουμε;
Αρχικά τίθεται θέμα συνταγματικότητας του δημοψηφίσματος. Είναι για εθνικό θέμα; Θα πάει με 151 βουλευτές ή με 180 που δεν πρόκειται να το ψηφίσουν.
Έπειτα τι ξέρει πια ο λαός για το νέο περιβόητο μνημόνιο; Εδώ δεν ξέρουν οικονομολόγοι διαπρεπείς, θα αποφανθεί ο παπούς και η γιαγιά για τόσο εξειδικευμένα οικονομικά θέματα! Εκτός κι αν το ερώτημα είναι ουσιαστικά στην Ευρώπη ή έξω, στο ευρώ ή στη δραχμή, πράγμα που δεν θέλει σοφία ότι η απάντηση που θα πάρεις από ένα εξοργισμένο από τα χαράτσια λαό. Φυσικά μέσα στην οργή θα πάρεις... μαύρο, είτε είναι σωστό για το έθνος είτε όχι!
     Και τελικά αναρωτιέμαι, μπήκαμε σ' όλη αυτή την περιπέτεια ένα χρόνο και πλέον τώρα, για να μας ρωτήσουν όταν έχουμε φάει όλο το λούκι; Αυτά τα ρωτάνε στην αρχή! Αν ήταν να πάμε σε πτώχευση ας μη χάναμε τόσο χρόνο και τρώγαμε όλη αυτή τη φτώχια και το επιπλέον μαστίγωμα.
      Γιατί πήγε στο Eurogroup και πέτυχε ή "πέτυχε" το περιβόητο κούρεμα, και τώρα μας πετάει το γάντι να του πούμε ότι δεν το θέλουμε; Τι θα κάνει μετά το διαφαινόμενο όχι μας, θα πάει σε εκλογές; Μα γιατί δεν πάει από τώρα; Ανεξιχνίασται αι βουλαί του εθνικού Γιωρίκα μας. 

      Είπαμε να στηρίξουμε νέους, σύγχρονους ανθρώπους αλλά ο Γιωργάκης ξεκίνησε με το μπρος πίσω από τότε που διαφωνούσε και μετά συμφωνούσε και τέλος συμφώνησε κατά το ήμισυ για το ντιμπέιτ με τον Καραμανλή -τον άνθρωπο που μας έθαψε-, συνέχισε με τη συνεργασία και μετά μη συνεργασία με το Σαμαρά και καταλήγουμε με το μνημόνιο αλλά όχι μνημόνιο τώρα. Μάλλον κάναμε λάθος και πρέπει να ξαναγυρίσουμε στους δεινόσαυρους... Γλιτώσαμε από τον εθνικό μας τεμπέλη τον Κωστίκα για να μας φάει η Χάρυβδη του εθνικού μας "μ' αγαπάει δε μ' αγαπάει" Γιωρίκα!
Ο Θεός να μας φυλάξει εμάς τους Έλληνες από τους Έλληνες της διαφθοράς και τους πολιτικούς της καρπαζιάς. Σε καλό να μας βγει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου