Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα ...δικαιώθηκαν! Το αίσθημα δικαιοσύνης όμως όχι!


Δυο λόγια μόνο εν θερμώ...
Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν πέρυσι μια πολύ καλή ομάδα, που αν και νεοφώτιστη, κατάφερε πολλά στο Ελληνικό πρωτάθλημα και φέτος και στην Ευρώπη.
Φυσικά πολλά από αυτά που κατάφερε, οφείλονταν στις υπόγειες διασυνδέσεις του ...προέδρου της. Όμως όχι όλα. Στους αγωνιστικούς χώρους έδειξε αξία.

Ανεξάρτητα όμως αν ήταν ή όχι μια καλή ομάδα, θα έπρεπε να τιμωρηθεί παραδειγματικά για το αποδεδειγμένο -για όλους πλην αρμοδίων- στήσιμο αγώνων. Όμως αυτό δεν έγινε -το "τιμωρηθεί" έγινε το "παραδειγματικά" όχι- και από μόνο του αυτό το γεγονός, είναι μια ένδειξη ότι αυτοί που ακόμα κυβερνούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι -και δεν προσπαθούν ούτε να κρυφτούν- μέλη της "σπείρας" του ποδοσφαιρικού μας συστήματος.

Δεν ξέρω αν το δίκαιο θα ήταν να μπει η ΑΕΛ στη superleage. Αν και Λαρισαίος, πρέπει να ομολογήσω ότι πέρυσι δεν έδειξε ότι το άξιζε να βρίσκεται εκεί. Μη μου πείτε ότι για το περυσινό χάλι της ΑΕΛ έφταιγε ο Μπέος... Αυτός επηρέασε σίγουρα κάποια παιχνίδια, αλλά δεν διαμόρφωσε αυτός την τελική μας εικόνα. Ποδοσφαιρικά δεν το αξίζαμε, αδικηθήκαμε βέβαια σε πολλά παιχνίδια από "λάθη" της διαιτησίας, τέλος πάντων όμως θα μπορούσαμε να επωφεληθούμε λίγο -γιατί όχι- από την κατακρήμνιση του παράνομου και σεβαστού κατά τα άλλα αντιπάλου μας. Είναι θέμα fairplay. (Ψιλά πράγματα για το Ελλάντα).

Σε κάθε περίπτωση όμως, το θέμα δεν είναι σώνει και καλά να επωφεληθούμε εμείς από την πτώση του Ολυμπιακού Βόλου. Ας έμπαινε άλλη ομάδα στη superleage, ας έμπαινε ο Ολυμπιακός Κωλοπετρινίτσης, όμως έπρεπε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αποδοθεί δικαιοσύνη, όπως αποδόθηκε από την UEFA, αλλά ξέρω: αυτοί είναι προτεσταντικά αγύριστα κεφάλια και κουτόφραγκοι... Έπρεπε να αποδοθεί δικαιοσύνη, αν όχι για την ΑΕΛ, αν όχι για το ποδόσφαιρο, για την Ελλάδα ρε γ...! Η ευκαιρία όμως για μια ακόμα φορά, χάθηκε!

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι αυτοί που κρατάνε το σύστημα, έχουν τόσο θράσος και αυτοπεποίθηση, που δεν δυσκολεύονται να βγάλουν στη γλώσσα σε όλους μας, κοιτάζοντάς μας στα μάτια κι ας ξέρουν ότι ξέρουμε...

Θεός σχωρέσ' μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου