Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν και ο υπόλοιπος θίασος...


Όλοι έγραψαν εξευτελίζοντας γενικά τον φίλο μας το Δομίνικο. Ε, να μη γράψω κι εγώ... πειρασμός είναι!


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ...

Δυστυχώς ο καθένας μας αντιμετωπίζει την αλήθεια από τη δική του πλευρά:

Εμείς ως Έλληνες κι επειδή μας είπε ότι είμαστε βουτηγμένοι στα σκ... νιώθουμε χαιρεκακία κι ένα είδος δικαίωσης για το πάθημά του. Οι ανησυχούντες όμως επί των οικονομικών μας, αντίθετα νιώθουν συμπάθεια καθώς ο Δομινικούλης μας ήτανε λέει υπέρμαχος των συμφερόντων μας.

Αν τώρα είσαι Γάλλος πιστεύεις κατά 57% ότι ο Ντομινίκ είναι αδικημένος και θύμα συνωμοσίας. Μάλιστα αν είσαι και Γάλλος και Σοσιαλιστής το πιστεύεις κατά 70%!

Βλέπετε πόσα πρόσωπα μπορεί να έχει η αλήθεια! Συμπέρασμα: Η αλήθεια είναι σχετική, υποκειμενική, λέει η μεταμοντερνιστική θεώρηση κι όλοι ικανοποιημένοι! Γίνε όμως η ...καμαριέρα και σου λέω εγώ τι γνώμη θα έχεις για το μεταμοντερνισμό! Όχι! Η αλήθεια δεν είναι σχετική. Αν κάποιος σε βίασε ή προσπάθησε να το κάνει, αυτό είναι fact είναι μια αλήθεια και δεν είναι καθόλου σχετικό... Υποκειμενικοί είμαστε εμείς κι όχι η αλήθεια!


Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Στη Γαλλία τέτοιες περιπτώσεις ξέρουμε όλοι ότι συγκαλύπτονται, με μία περίεργη αντίληψη περί ομερτά!

Στην Αμερική όμως δεν συμβαίνει το ίδιο. Ο Ντομινίκ εξευτελίστηκε, δημοσίως. Οι Γάλλοι κατηγόρησαν τους Αμερικανούς για υπερβολή και «δημόσιο λιντσάρισμα». Οι Αμερικανοί απαντούν, ότι εμείς αντιμετωπίζουμε τους φερόμενους ως εγκληματίες το ίδιο, είτε είναι επώνυμοι, είτε είναι ανώνυμοι. http://www.tovima.gr/world/article/?aid=401272

Τώρα εμείς διαλέγουμε και παίρνουμε, ποιο σύστημα προτιμάμε. Αν είμαστε επώνυμοι, σοβινιστικά Ευρωπαϊστές, μισογύνηδες ή ρέποντες προς την παρανομία προτιμούμε το Γαλλικό, ενώ αν το αντίθετο από αυτά, το Αμερικανικό! Μήπως όμως πρέπει να διαλέξουμε τη θέση μας σύμφωνα με το δίκαιο και το αντικειμενικά ορθό, κατά το «ό,τι θέλεις να σου κάνουν κάνε» του Ιησού κι όχι με το τι μας βολεύει προσωπικά κατά το μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια!


Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ...

Πάμε στην ουσία του θέματος που είναι το έγκλημα για το οποίο συνελήφθη, οφείλουμε να είμαστε όλοι μας ρεαλιστές αλλά κυρίως δίκαιοι, διότι αν δεν είμαστε, αύριο δεν θα «δικαιούμαστε να ομιλούμε» όταν βρεθούμε σε αντίστοιχη θέση.

1. Ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας και για το Δομινικούλη μας, είτε μας είπε ότι βουλιάζουμε στα σκ... είτε όχι. Είτε συμφέρει στην Ελλάδα να αφεθεί ελεύθερος, είτε όχι. Είτε είμαστε Έλληνες, είτε Γάλλοι, είτε Αμερικανοί, Σοσιαλιστές ή συντηρητικοί... Αν και η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα το έκανε, δεν μπορώ να αποκλείσω να είναι θύμα παγίδας, καθότι δημόσιο πρόσωπο με βλέψεις στην Προεδρεία της Γαλλίας και όχι ανέφελο παρελθόν. Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε τη συνέχεια της ταινίας για Όσκαρ που παίζεται μπροστά στα μάτια μας σε συνέχειες αυτό τον καιρό και προβάλλεται από τα δελτία ειδήσεων.

2. Αν και μου αρέσει που είδα τον Δομινικούλη σιδηροδέσμιο και χαμένο, θα προτιμούσα οι Αμερικανικές αρχές να ήταν πιο διακριτικές με τον κο ΔΝΤ αλλά να είναι το ίδιο διακριτικές και με κάθε ανώνυμο που συλλαμβάνεται.

Τώρα για το ΑΝ το έκανε, δεν ξέρω και μάλλον δεν θα το μάθω ποτέ.

Αν καταδικαστεί, πάντα θα υπάρχει η συνωμοσιολογική υπόνοια ότι του στήσανε παγίδα κι αυτός την πάτησε, ή ότι είναι εντελώς αθώος και το σύστημα που δεν τον ήθελε «λάδωσε» όλο το μηχανισμό, ενεπλάκησαν πράκτορες της CIA και τα λοιπά και τα λοιπά.

Αν αθωωθεί, ομοίως θα μείνει η ρετσινιά και η υπόνοια ότι το έκανε αλλά η αμερικανική κυβέρνηση πιέστηκε, ότι η CIA μεσολάβησε, ότι η παθούσα χρηματίστηκε ή απειλήθηκε για να ανακαλέσει ή απλώς να μην επιμείνει κοκ...

Πάντως η ιστορία "Ο Δομινικούλης βουτηγμένος στα σκ..." παίζει κι έχει ακόμα πολύ σασπένς. Δείτε λοιπόν τη συνέχεια. Και μόνο σαν ταινία αξίζει, καθώς όλοι προσπαθούμε να μαντέψουμε την κατάληξη της υπόθεσης που έχει στο μυαλό του ο σκηνοθέτης.

Καλή διασκέδαση σε σας από τα θεωρεία της αρένας του αίματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου