Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ντρέπομαι που είμαι Έλληνας. Πού να κρυφτώ;

Πόλεμος στη "Λωρίδα της... Κερατέας"

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ

Ο κος Πισσαρίδης νομπελίστας Κύπριος οικονομολόγος λέει να μη καταφύγουμε σε αναδιάρθρωση χρέους, χρεοκοπίες κτλ. Κάτι θα ξέρει αυτός!
Ο Ρουμπινί όμως, επίσης νομπελίστας μας λέει ότι δεν πρόκειται να τα αποφύγουμε. Κάτι θα ξέρει κι αυτός.
Η κα Βάσω Παπανδρέου λέει ότι δεν θα μπορέσουμε να τα αποφύγουμε, ό,τι κι αν κάνουμε και θα ήταν καλύτερο να τα κάνουμε τώρα. Γιατί –αναρωτιέται- να πνίγουμε τον κόσμο για να γλιτώσουμε τόσο καιρό και να φτάσουμε αύριο να τους πούμε ότι τελικά δεν γίνεται τίποτα κι όλο το στίψιμό σας πήγε χαμένο; Πρώην υπουργός επί όλων αυτών των αντικειμένων κάτι θα ξέρει κι αυτή...
Τελικά φαίνεται ότι όλοι ξέρουν, μόνο εγώ δεν ξέρω τίποτα, δεν καταλαβαίνω τίποτα. Τι να διαλέξω, τι να αποφασίσω; Θα μου πεις και ποιος σε ρωτάει εσένα! Ναι έχεις δίκιο. Όμως αν εγώ -κι ο οποιοσδήποτε άλλος εγώ- βεβαιωθώ(ούμε) για τη κατάσταση και μου φτάσει το μαχαίρι στο λαιμό, μη με υποτιμάς καθόλου για το τι μπορώ να κάνω!!!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ
Την εβδομάδα που τελειώνουμε καθώς ροκανίζουμε τις τελευταίες της μέρες, βγήκε στη φόρα το πόρισμα για τα Ελληνικά πανεπιστήμια. Μάλλον όλοι το ξέρουμε το πόρισμα εκ των προτέρων, αλλά μας αρέσει να κάνουμε ότι δεν το ξέρουμε ή να το ξεχνάμε. Μας πετάνε κάποια επιτυχία κάποιου και φουσκώνουμε από περηφάνια για το δαιμόνιο της φυλής μας κι αρχίζουμε να προσπαθούμε να πείσουμε τον εαυτό μας ότι ίσως και να μην είναι τόσο μαύρα τα πράγματα όσο μέχρι τώρα πιστεύαμε.
Διαβάστε για τους «έξι μύθους...» ενός αντιπρύτανη: http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=249585
Διαβάστε για το πόρισμα-κόλαφο μιας ανεξάρτητης επιτροπής που συγκρότησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός για τα πανεπιστήμιά μας: http://www.esos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=12393:ekthesi-kolafos-gia-ta-ellinika-panepistimia-kai-tous-foitites-apo-ti-dethni-epitropi-pou-sigkrotise-o-prothipourgos&Itemid=1796
Διαβάστε για το διεθνή διασυρμό λόγω της πρωτόγνωτης παγκοσμίως κατάστασης στα πανεπιστήμιά μας, όπου ένα κουκουλοφόρος με κοντάρι προσπάθησε να χτυπήσει νομπελίστα χημείας ομιλητή στο αμφιθέατρο!!!
Διάβασε σίγουρα για το ρεζίλι του Ελληνικού ποδοσφαιρικού συστήματος, ξέρω δεν θέλτε να διαβάσετε κι άλλα για "παράγκες" της χώρας παρίας, μπανανίας. Διαιτητές, παράγοντες, χούλιγκανς προαποφασισμένα αποτελέσματα κοκ...

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ
Στην Κερατέα κι όχι μόνο το κράτος βιάζεται. Καθημερινά βλέπουμε εξεγερμένους κατοίκους να επιτίθενται ανενδοίαστα στους αστυνομικούς διακηρύσσοντας ότι ...δέχονται επίθεση. Με κουκούλες ρίχνουν βράχους στην οδό Λαυρίου, τη σκάβουν, την οργώνουν με μηχανήματα κι έπειτα επιτίθεται στα μηχανήματα που πάνε να την επισκευάσουν. Καταστρέφουν περήφανα σαν τον Κανάρη τα μηχανήματα του συνεργείου της κατασκευάστριας εταιρίας κι επιτίθενται σε πολιτικούς απρόκλητα με χυδαίους τρόπους. Είναι ωμότητα και βιασμός της «ευνομούμενης κοινωνίας μας» να βλέπεις στις ειδήσεις πολίτες με τα παιδιά τους να πετροβολούν τους αστυνομικούς κι εκείνοι να έχουν εντολή απλώς να τους απωθούν... Αυτός είναι ο πολιτισμός της χώρας μας. Δεν έχουμε πολιτιστικό, κοινωνικό, θεσμικό πολιτισμό. Δεν πάσχουμε ουσιαστικά από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Πρωταρχικά πάσχουμε από ηθική, κοινωνική κρίση. Κρίση αξιών έχουμε. Και χωρίς αξίες σαν λαός δεν έχουμε κανένα μέλλον. Δεν μπορούμε να εξευτελίζουμε τους δασκάλους των παιδιών μας και μετά να ζητούμε να τους εμπνεύσουν και να τους διδάξουν. Δεν μπορούμε να απαξιώνουμε την αστυνομία μας και μετά να τους ζητούμε να μας προστατεύσουν από τους κλέφτες. (Βλ. εισβολή στο τμήμα τροχαίας από τους "δεν πληρώνω" και επίθεση σε οικογένεια αστυνομικών με μολότωφ και κατατρομοκράτιση παιδιών. Όλα αυτά ανεξάρτητα από το δίκιο ή άδικο των επιτιθέμενων). Δεν μπορούμε να κλέβουμε πρώτοι και ανενδοίαστα κι έπειτα να απαιτούμε από τον Δημόσιο υπάλληλο, από τον εφοριακό, από τον πολιτικό να μη το κάνει. Αν θέλουμε να κάνουμε μια επανάσταση, αν διψάμε για επανάσταση ας κάνουμε μια τέτοια. Όχι όμως του είδους της επανάστασης χωρίς αιτία, αλλά μιας αξιακής, πολιτιστικής επανάστασης αξιών. Γιατί υποτιμούμε τόσο τους εαυτούς μας; Γιατί τους υπονομεύουμε. Όλοι οι άλλοι δρόμοι είναι αδιέξοδοι και χρεοκοπημένοι.

Καλημέρα στην τυφλή βία, στο τυφλό μίσος, στην υπονόμευση της Ελληνικής Δημοκρατικής κοινωνίας. Καλημέρα στο αυγό του φιδιού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου