Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Δεν καταλαβαίνω τον προοδευτισμό αυτών που αντιτίθενται στη Δυτική επέμβαση στη Λιβύη.


ΓΙΟΡΤΕΣ ΗΡΩΙΚΩΝ... ΗΤΤΩΝ!

Πέρασε και η 25η Μαρτίου, η εθνική μας εορτή, που οι πιο πολλοί νομίζουν ότι γιορτάζουμε το όχι στους Ιταλούς... το οποίο αν και οδήγησε σε ήττα και κατοχή, αν και ειπώθηκε από δικτάτορα ήταν ένα ηρωικό Ελληνικό όχι. Μόνο που τώρα γιορτάζουμε την επανάσταση ενάντια στην Τουρκική κατοχή. Μια επανάσταση που ξεκίνησε λίγο καιρό πριν από την 25η Μαρτίου του 21 που εμείς την γιορτάζουμε και οδήγησε ουσιαστικά σε στρατιωτική ήττα των επαναστατημένων Ελλήνων. Άρα ούτε σ’ αυτή τη γιορτή δεν έχουμε νίκη, αφού τα Αιγυπτιακά μαζί με τα Τουρκικά στρατεύματα νίκησαν κατά κράτος τους Έλληνες επαναστάτες και κατέκαψαν τη γη.

ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Είναι γνωστό πλέον και νομίζω ότι αρχίζουμε να το αποδεχόμαστε μετά από χρόνια άρνησης και εμμονής σε ιδεοληψίες, ότι ούτε κρυφό σχολειό υπήρχε αφού παντού υπήρχαν Ελληνικά σχολεία μερικά εκ των οποίων μάλιστα διάσημα για το έργο τους και το επίπεδό τους.

Ούτε όμως και λάβαρο της επανάστασης το οποίο τάχα ευλόγησε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στην Αγία Λαύρα. Στην Πάτρα βρίσκονταν ο άνθρωπος.

Ούτε καν αυτή η συγκεκριμένη μέρα σημαίνει κάτι για την κήρυξη της επανάστασης. Απλώς οι θρησκευτικοί ταγοί αποφάσισαν να ορίσουν αυτή τη γιορτή για να επιβάλλουν στις συνειδήσεις το «Ελληνορθόδοξον». Διπλή γιορτή, θρησκευτική και Εθνική, το Έθνος με την Ορθόδοξη πίστη πιασμένοι χέρι με χέρι, σε μια αναπόσπαστη ενότητα... Και βέβαια το κόλπο έπιασε για πολλά χρόνια. Τώρα αρχίζουμε λίγο, λίγο να ξυπνάμε και να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Όχι δεν θέλω να υποτιμήσω το ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά τα πράγματα πρέπει πάντα να μπαίνουν στη σωστή τους θέση. Όσο για το ρόλο ήταν και θετικός αλλά και αρνητικός σε πολλά σημεία. Το αφήνω όμως για άλλη φορά. Ας μη χαλάσω με γκρίνιες το «υψηλό Εθνικό φρόνημα»(!)

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Καλή είναι η ιστορία, αλλά αν αυτή δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην τωρινή πραγματικότητα, τότε είναι άχρηστη. Προς το παρών επιβεβαιώνεται η θεωρία που λέει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τότε ουσιαστικά δεν σωθήκαμε μόνοι μας, δεν μας έσωσε η παλικαριά μας, αφού αντίθετα οι μικρότητες της φυλής την εξουδετέρωσαν. Οι ήρωες του 21 πέθαναν πικραμένοι και ξεχασμένοι, εκτός από εκείνους που είχαν... εμπορικό δαιμόνιο και πούλησαν ακριβά το βαρύ τους όνομα. Εκείνους που μπήκαν στο σύστημα και στις κλίκες. Αυτά τα συμφέροντα στη συνέχεια τορπίλισαν τον αγώνα, ώστε να μας σώσουν τελικά οι μεγάλες δυνάμεις, οι Δυτικοί, τα μεγάλα συμφέροντα... Καλός δηλαδή ο Ελληνικός αγώνας αλλά ΕΚΕΙΝΟΙ μας έσωσαν, εκείνοι που ακόμα και σήμερα τόσο αντιπαθούμε, οι άσπονδοι σύμμαχοί μας!!! Ακόμα κι αν ευλογούσε το ανύπαρκτο λάβαρο ο Παλαιών Πατρών Γερμανός τελικά δεν θα μας έσωζε αυτό. Η ναυμαχία του Ναυαρίνου το Άκτιο κτλ είναι γνωστά σε μας από τος σχολείο παρότι δεν μας αρέσουν γι’ αυτό και τα προσπερνάμε γρήγορα για να σταθούμε στις ηρωικές μεν αλλά ηττογενείς μάχες της Αλαμάνας, της Γραβιάς, του Μεσολογγίου του Σουλίου κοκ.

Τώρα πια προσπαθεί να μας ξανασώσει από τον κακό μας εαυτό ο Νέων Βρυξελλών Γερμανός. Το λέω αν και ξέρω ότι το «ευχαριστούμε τους Γερμανούς», σηκώνει μούτζα σαν εκείνο το «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» του Σημίτη στα Ίμια. Μπορεί να μας στέλνουν το focus και το Stern με χυδαίες χειρονομίες αλλά παράλληλα μας συνδράμουν κιόλας. Τι θα προτιμούσαμε γλυκόλογα με ευγενικό γύρισμα πλάτης;

ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Η ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ

Καλή είναι η ιστορία, αλλά καλύτερη αυτή που γράφεται μπροστά στα μάτια μας. Ένας λαός αγωνίζεται στη Λιβύη ενάντια στον τρελό τύραννο «πατέρα» του κι εμείς αναθεματίζουμε τις μεγάλες δυνάμεις που επεμβαίνουν. Πορείες, ψηφίσματα και διαμαρτυρίες αλλά όχι για την υπεράσπιση του καταπιεζόμενου και δολοφονούμενου Λιβυκού λαού αλλά ενάντια σε εκείνους που προσπαθούν να τους σώσουν. Και προσοχή μη τυχόν βοηθήσουμε κι εμείς σε κάτι!!! Θα είμαστε συνεργοί των ιμπεριαλιστών στα άνομα έργα τους!!! Νόμιζα ότι επικίνδυνος είναι ο φανατισμός των δεξιών αλλά μερικές φορές αποκαλύπτεται πόσο επικίνδυνος είναι αυτών των αριστερών που θέλουν να ονομάζονται προοδευτικοί, αλλά είναι τόσο κολλημένοι στο επαναστατικό παρελθόν τους, που γίνονται δεξιότεροι των δεξιών.

Ας αφήσουμε λοιπόν του Λίβυους να πεθάνουν ο ένας πίσω από τον άλλο από τα πυρά του λυσσασμένου τρελού που κρύβεται στο παλάτι του πίσω από τα όπλα της πολεμικής του αεροπορίας των τανκς και των χιλιάδων μισθοφόρων. Είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα κι εμείς πρέπει να μείνουμε θεατές. Αν ένας άντρας σκοτώνει τη γυναίκα του στο διπλανό διαμέρισμα εσύ βέβαια ο προοδευτικός πρέπει να μείνεις απαθής, δικιά του είναι ό,τι θέλει την κάνει!!! Μήπως κι εμάς έπρεπε να μας αφήσουν τότε να μας σφάξουν οι Τούρκοι με τους Αιγύπτιους του Κιουταχή! Ή μήπως η επέμβασή τους αποσκοπούσε στο να μας κάνουν προτεκτοράτο τους οι ιμπεριαλιστές και να μας πάρουν τα πετρέλαια; Φοβάμαι ότι της ιστορίας της έχουμε "αλλάξει τα πετρέλαια"!!!

Μήπως η μνήμη μας είναι ολίγον επιλεκτική κύριοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου