Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η πίστη σήμερα, στους χαλεπούς καιρούς που διάγουμε.


Λέγαμε πρόσφατα για τον Κωστένογλου που αν και δημόσιο πρόσωπο, δεν κρύβει την πίστη του στο Θεό, αν και αυτό δεν είναι στα συν σήμερα επικοινωνιακά. Αντιθέτως μάλιστα! Ξεκαθάρισε πρόσφατα ότι είναι θρησκευόμενος κι όχι θρησκόληπτος.

Διαβάζω ότι κι άλλο δημόσιο πρόσωπο -της τέχνης τώρα- δεν διστάζει να το ομολογήσει:
Η ηθοποιός Ναταλία Μουτούση λοιπόν λέει στο "ΒΗΜΑ της Κυριακής":
"...Η έλλειψη μας κάνει να μιλάμε σήμερα για πιο αυθεντικά πράγματα. Αυθεντικά; Η πίστη, ας πούμε; Για μένα δεν έχουμε Θεό. Αν είχαμε Θεό, θα ήμασταν αλλιώς. Αντιθέτως, κατασκευάζουμε τους δικού μας θεούς. Από μικρή είχα μια πίστη που μεγαλώνοντας έγινε συνειδητή. Προβληματίζομαι, βέβαια, αναρωτιέμαι: Θεός ή επιστήμη; Ο διάλογος αυτός μπορεί να οδηγήσει κάπου. Άλλωστε η πίστη και η τέχνη μπορού να μας πάνε κάπου".

Σημειώνω τη λέξη " αυθεντικότητα". Ναι ζητείται αυθεντικότητα! Μια αυθεντικότητα που μας έχει λείψει. Δεν σας λείπει η αυθεντικότητα; Κι εσείς δεν πιάσατε τον εαυτό σας να αναζητά την αυθεντικότητα σε κάθε αποστροφή της ζωής; Όλοι μας όταν την βρίσκουμε, δεν την αγκαλιάζουμε; Μια αυθεντικότητα που πολλοί "χριστιανοί" έχουν απωλέσει. Όμως αυτός που ζητάει το Θεό θα τον βρει. "Ζητήστε με και θα με βρείτε είπε ο Χριστός", "ζητήστε και θα σας δοθεί, χτυπήστε και θα σας ανοιχτεί..." Πολλοί απογοητευμένοι έπαψαν να χτυπούν την πόρτα αυτών που φέρουν το όνομα του Χριστού, τους "εκπροσώπους του Θεού", αφού πια είναι πασιφανές ότι τους λείπει η ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ. Όμως αν σταματήσουν να μιλούν οι άνθρωποι "θα φωνάξουν οι πέτρες"! Ο καθένας έχει την εσωτερική, προσωπική του εκζήτηση κι ο Θεός αν, κι επειδή, είναι αληθινός, θα απαντήσει, θα αποκαλυφτεί σ' αυτούς που τον ζητάνε.
...κι αγαπητή μου Ναταλία, δεν χρειάζεται να διαλέξεις ανάμεσα στην επιστήμη και την πίστη. Δεν είναι δύο αντίπαλοι, αλλά δύο διαφορετικοί κι αλληλοσυμπληρούμενοι χώροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου