Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Τα 'υρωμόλογα και οι υβρεολόγοι



Κάθε μέρα ακούω στις ειδήσεις γι’ αυτό το βρωμόλογο. Στην αρχή δεν έδωσα και τόση σημασία. Στο δρόμο, στη δουλειά, στο καφενείο στην τηλεόραση, όλο βρωμόλογα ακούς. Τι είναι ένα βρωμόλογο παραπάνω. Όμως η περιέργειά μου κορυφώθηκε όταν άκουσα ότι κι ο πρωθυπουργός μας ασχολείται μ’ αυτό το βρωμόλογο. Αυτό με παραξένεψε διότι αυτός είναι καλό παιδί. Δεν είναι σαν εκείνο τον Πάγκαλο, που όπου σταθεί κι όπου βρεθεί πετάει κι από μια βρισιά. Προσέχοντας λίγο παραπάνω στις ειδήσεις κατάλαβα ότι το ζητάει ο Γιωργάκης μας από την Ευρώπη. Τώρα μάλιστα κατάλαβα. Φαίνεται ότι εκτός από τη siemens έχουμε κι άλλο διεθνές σκάνδαλο. Ακτινοβολεί βλέπετε η χάρη μας σ’ όλη την υφήλιο. Για δες πράγματα κοτζάμ άντρες σοβαροί, πολιτικοί και πετούν βρωμόλογα. Δεν ξέρω ποιος το είπε αυτό το βρωμόλογο αλλά όλοι λένε να εκδοθεί. Μάλλον από τη Γερμανία θα είναι γιατί αυτοί είναι σιγανά ποταμάκια. Όλο μου καλοί και καλοί αλλά από πίσω νααα τα σκάνδαλα! Είδατε τι ποτάμια λάδι λάδωναν με τη siemens! Τόσο που ρίξανε και σε κείνο το υποβρύχιο το οποίο μπατάρισε και έγερνε. Ναι, ναι να την εκδόσουνε τη Μέρκελ, γιατί να μη την εκδόσουνε. Να δικαστεί από τη Χάγη γι’ αυτό το βρωμόλογο που είπε. Το λένε όλοι ότι αυτή το ‘κανε. Σου το παίζει κυρία και να τα βρωμόλογα. Από μπροστά ευγενεστάτη κι από πίσω.... Το χει δίστομο, το λένε όλες οι εφημερίδες. Να την πάνε στη Χάγη, να πληρώσει. Όλα εδώ πλερώνονται σου λέει. Υπάρχει και δικαιοσύνη σ’ αυτό τον κόσμο. Για μια αξιοπρέπεια ζούμε. Να σου πετάει κοτζάμ κυρία και καγκελάρισα βρωμόλογα κατάμουτρα! Κρίμα κι εγώ τους καγκελάδες τους είχα για καλλιτέχνες!

Λοιπόν παιδιά από κάτω θα βάλω κάτι κουτάκια να ψηφίσετε όλοι. Μαζεύουμε υπογραφές, να πλερώσει για τα βρωμόλογα! Ο Μπαρόζο και ο Ρεν που είναι καλά παιδιά το ‘πανε καθαρά. Θα εκδοθεί είπανε. Κάτι υπογραφές μένουν να πέσουν και το Μάρτη ο Γιωργάκης θα μας την εκδώσει τη Μέρκελ για το βρωμόλογό της.

Έψαξα και στην εφημερίδα να δω ποιο βρωμόλογο ακριβώς είπε, γιατί στις ειδήσεις ντρέπονται οι εκφωνητές ως φαίνεται και κανένας δεν τολμάει να το πει με το στόμα του καθαρά και ξάστερα μπροστά στον κόσμο. Αλλά εκεί διαπίστωσα μιαν άλλη διάσταση του θέματος. Είναι λέει Ευρωμόλογο αυτό το βρωμόλογο. Είναι 'υρωπαϊκό σου λέει. Όχι σαν τα δικά μας τα βαλκάνια βρωμόλογα που δεν ακούγονται. Είναι 'υρωπαϊκό! Πως λέμε Μερσεντέ, ΜπέΜπα κτλ. να 'ν' καλά εγώ που δεν ξέρω τίπουτα από φράγκικα, ούτε Εγγλέζικα, ούτε Γερμανικά κι δεν έχω να φοβάμαι. Ευτυχώς που και να το πει η Μέρκελ η παλιογύναικα, στα Γερμανικά ή στα Ευρωπαίικα θα το πει. Εγώ δεν θα καταλάβω γρι και δεν θα κοκκινίσω...

Τώρα διαβάζω, λέει ότι «κερδίζει έδαφος η πρόταση για το βρω...» Θα ‘ναι ως φαίνεται ολόκληρη πρόταση, τραίνο ολόκληρο να το πεις! Αλλά με τέτοια γλώσσα που έχουν κι αυτοί οι Γερμανοί πώς δεν τη στραμπουλάν! Τσβαν, γκλαμπαχ, πφαβίστεν και τέτοια. "Τα ‘χουμε λέει όλα κοινά, την ήπειρο, την κοινή αγορά, το κοινό νόμισμα, πρέπει να έχουμε κι ένα κοινό βρωμόλογο!" Σωστό! Φαίνεται ότι χρειάζεται στο Ευρωκοινοβούλιο να καταλαβαίνουν πότε βρίζει ο ένας τον άλλο. Γιατί μερικοί εκεί βρίζουν τους άλλους στη γλώσσα τους κι ο άλλος νομίζει ότι τον κολακεύει και χαμογελάει ικανοποιημένος. Πρέπει να μπει μια τάξη κι εκεί. Έτσι είναι, εγώ συμφωνώ πρέπει όλοι να πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα γι’ αυτά που κάνουν! Δεν μπορείς να ανοίγεις το στόμα σου και μετά...

Αλλά λέει οι Γερμανοί δεν θέλουν γιατί θα το πληρώσουν πιο ακριβά και με υψηλό τόκο. Ε μα άδικο είναι; Να πλερώσουν και μάλιστα ακριβά για τα βρωμόλογά τους τα παλιόπαιδα! Φτάνει πια, νισάφ'! Μια βρωμόλογα, μια βρωμοχειρονομίες με τα αγάλματά μας. Ντιπ τσίπα πια; Να πλερώσουν! Και για τους Ιβραίους να πλερώσουν. Βέβαια ειδικός ιβραιουλόγους –με συγχωρείτε για την ορθογραφία- δεν είμι, αλλά ούλ' ξέρουν τι έκαναν. Να πλερώσουν!

Αλκαίους Λαρ'σινούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου