Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Ματωμένα Χριστούγεννα στη Νιγηρία κι όχι μόνο


(Αναδημοσιεύω από ανάρτηση εκκλησιαστικού site)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ 2010

Στο όνομα της θρησκευτικής ελευθερίας, συντελείται στις μέρες μας ο σχεδόν μεθοδευμένος αποχριστιανισμός του κόσμου.

Οι μόνοι που μένουν στο απυρόβλητο, είναι οι επίσημοι θρησκευτικοί ταγοί των κρατικών Εκκλησιών, οι οποίοι κατέληξαν να είναι κοσμικοί ηγέτες πλάι στους πολιτικούς μας. Όποιος παραμένει συνειδητός Χριστιανός στη δύση, λοιδορείται και αποδομείται, με απροκάλυπτο χλευασμό ώστε να απομονώνεται από του να επηρεάζει τη σύγχρονη κοινωνία στην οποία συμμετέχει. Οι θρησκευτικοί ηγέτες αντίθετα, χαίρουν εκτίμησης καθώς δεν είναι ακριβώς εκπρόσωποι κάποιας πίστης περί Θεού, υπερφυσικού, ψυχής, προέλευσης και προορισμού μας, αλλά «εκπρόσωποι» λαού, άρα και διαμορφωτές της κοινής γνώμης και της ψήφου του κόσμου. Διαμορφωτές και εκπρόσωποι κοινωνικών αντιλήψεων και εθνοτικοί πατέρες.

Έξω από το χώρο της δύσης, στη Νότια Αμερική ο Χριστιανισμός έχει αναμειχτεί με τον ανιμισμό. ενώ διώκεται στην Αφρική, τις χώρες της Μέσης και Άπω Ανατολής, όπως και στην πολυπληθή Κίνα με αποκορύφωμα τη φρίκη της Βόρειας Κορέας.

Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο πολεμικό δελτίο ειδήσεων των φετινών Χριστουγέννων:

ΝΙΓΗΡΙΑ:http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/nighria-stoys-40-oi-nekroi-ths-thrhskeytikhs-bias-twn-christoygennwn

Δεκάδες ένοπλοι επιτέθηκαν σε εκκλησία, σέρνοντας τον πάστορα έξω και οδηγώντας δεκάδες άτομα στο θάνατο.

Η οργισμένη ομάδα των 30 περίπου οπλισμένων με πυροβόλα όπλα και μαχαίρια δραστών, που σκόρπισαν τον θάνατο μεταξύ των αμάχων χριστιανών, δεν σταμάτησαν ακόμα και στον "Οίκο του Θεού". Σκότωσαν ακόμα δύο άτομα όταν εισήλθαν μέσα στην εκκλησία των Βαπτιστών και έκαψαν την οικία του πάστορα. Κατάφερε να ξεφύγει ο Danjuma Akawu, γραμματέας της εκκλησίας, μαζί με κάποιους άλλους ακόμα, οι οποίοι κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στο φράκτη του ναού. .

«Δεν μπορώ να καταλάβω αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο Akawu. Γιατί οι Χριστιανοί; Η αστυνομία έχει αποτύχει να μας προστατεύσει».

Στο αντίθετο άκρο της πόλης, η Haskanda Jessu είπε ότι τρεις άνδρες επιτέθηκαν στην Εκκλησία του Χριστού στη Νιγηρία μία ώρα αργότερα, σκοτώνοντας έναν 60χρονο φύλακα.

Συνολικά τουλάχιστον 38 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις της παραμονής Χριστουγέννων σε ολόκληρη τη Νιγηρία, συμπεριλαμβανομένων και έξι ακόμα ατόμων που σκοτώθηκαν στις εκκλησίες στο βόρειο τμήμα της χώρας από ύποπτα μέλη ριζοσπαστικής μουσουλμανικής αίρεσης. Στην κεντρική Νιγηρία, 32 έχασαν τη ζωή τους σε μια σειρά από εκρήξεις βομβών στη χειρότερη βία που έχει χτυπήσει τους τελευταίους μήνες την περιοχή.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμα φτάσει στα ίχνη των υπόπτων και δεν έχει προσδιοριστεί το κίνητρο.(!!!)


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης, Jean Ping, εξέφρασε τη λύπη του για τις εκρήξεις στο Jos και για τις επιθέσεις στην εκκλησία στο Μαϊντουγκούρι.

Ο Πρόεδρος της Νιγηρίας Goodluck Jonathan εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και είπε ότι η κυβέρνηση θα φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη.

Οι τίτλοι όμως των ΜΜΕ απαράδεκτα αδιάφοροι, αφοριστικοί «επί δικαίους και αδίκους», Πιλάτειοι στο πνεύμα του «νίπτω τας χείρας μου» και Σολομώντειοι στο υποκριτικό αν όχι συνωμοτικό πνεύμα των ίσων αποστάσεων:

«Στους 40 οι νεκροί της θρησκευτικής βίας των Χριστουγέννων» (News bomb).

Διαβάζοντάς το δεν σου δημιουργείται η εντύπωση ότι Χριστιανοί πλακώθηκαν μεταξύ τους, ή ακόμα ότι συγκρούστηκαν φανατικά με μη χριστιανούς; Έχεις την εντύπωση ότι φανατικοί θρησκευόμενοι και από τις δύο πλευρές (Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι) τυφλοί από μισαλλοδοξία, αλληλοεξοντώνονται, ενώ εμείς που είμαστε υπεράνω τέτοιων ανόητων δοξασιών τους παρατηρούμε αφ’ υψηλού επιτιμητικά. Διαβάζοντας όμως το περιεχόμενο συνειδητοποιείς, ότι οπλισμένοι εξτρεμιστές Μουσουλμάνοι, εισέβαλλαν σε Χριστιανικές Εκκλησίες σκοτώνοντας αδιακρίτως άντρες, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους, έβαλαν βόμβες, άνοιξαν πυρ σε ανυπεράσπιστο και άοπλο πλήθος που λάτρευε το Θεό του εντελώς απρόκλητα... και ω του θαύματος δεν κατέστη δυνατό να συλληφθεί κανείς τους! Ούτε καν το κίνητρο δεν κατέστη δυνατό να προσδιοριστεί!!! Ο σύγχρονος αγνωστικιστής δυτικός όμως κουνάει το κεφάλι του χλευαστικά συλλογιζόμενος: Τα ‘θελαν και τα ‘παθαν οι φανατικοί θρησκευόμενοι, ας πρόσεχαν, τι δουλειά έχουν στη Νιγηρία... Θυμίζοντας τους χλευασμούς προς τον Εσταυρωμένο: «Άλλους έσωσεν, εαυτόν δεν δύναται να σώσει» (Ματθ. 27:42).

«Καταδικάζουν τις θρησκευτικές συγκρούσεις στη Νιγηρία ΟΗΕ-Βατικανό» (Ελευθεροτυπία) http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=236167

Δεν καταδικάζουν –λέει ο τίτλος- τις επιθέσεις εναντίον των Χριστιανών, αλλά γενικά και απροσδιόριστα τις θρησκευτικές συγκρούσεις, δηλαδή και τις δύο πλευρές που αναμείχτηκαν σ’ αυτές εκούσια ή ακούσια, ανεξάρτητα αν ενεπλάκησαν ως θύματα ή ως εγκληματίες!

«Συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών-μουσουλμάνων στη Νιγηρία μετά τις επιθέσεις» λέει το ΒΗΜΑ. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231072294

Η προκλητικά άδικη δικαιοσύνη των ίσων αποστάσεων, του «εγώ δεν παίρνω θέση». Οι Χριστιανοί βιάστηκαν από τους Μουσουλμάνους και τώρα βιάζονται από τα ΜΜΕ της Δύσης, της τυπικά Χριστιανικής Δύσης. Και μάλιστα μετά το μακελειό δεν τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα, ούτε να υπερασπιστούν τα παιδιά τους αφού η αστυνομία δεν το κάνει.

Φανταστείτε τι θα γίνονταν αν κάτι τέτοιο συνέβαινε ενάντια σε Μουσουλμάνους. Τι θα έλεγαν τα ΜΜΕ όχι των Μουσουλμανικών χωρών, αλλά αυτά της Δύσης! Θυμηθείτε τι έγινε με τη δημοσίευση σκίτσων που σατίριζαν το Μωάμεθ! Τι έγινε για τους νόμους του Σαρκοζί για τη μαντίλα. Τι έγινε για εκείνον τον ανεκδιήγητο και μάλλον ανισόρροπο πάστορα που ήθελε να κάψει το Κοράνιο κι ας μη το έκανε τελικά! Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με την ουσία αυτών των θεμάτων δέστε τη βία που ξεσηκώθηκε και το αίμα που χύθηκε, χωρίς πιο πριν να έχει ανοίξει... μύτη! Θυμηθείτε επίσης πώς κινητοποιήθηκε όλος ο κόσμος για μια νεαρή στο Ιράν ή άλλη περίπτωση στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, όταν καταδικάστηκαν σε θάνατο διά λιθοβολισμού για κοινωνικό θέμα, μοιχεία συγκεκριμένα. Γιατί αυτό κινητοποίησε όλο τον κόσμο και δεν τον κινητοποιεί η θανάτωση εκατοντάδων Χριστιανών μόνο και μόνο επειδή γιορτάζουν τα Χριστούγεννα! Μην πείτε ότι κινητοποιήθηκαν στη σκέψη του λιθοβολισμού ενός ανθρώπινου πλάσματος, διότι ούτως ή άλλως, κάθε χρόνο εκεί λιθοβολούνται δεκάδες άνθρωποι, χωρίς κανείς μας να ενδιαφερθεί. Τι θα γίνονταν αν στη Δύση σκοτώνονταν εκατοντάδες Μουσουλμάνοι επειδή εορτάζουν το Ραμαζάνι τους! Ψάξτε όλες τις εφημερίδες για να διαπιστώσετε αν αυτά τα τραγικά νέα καλύφτηκαν όπως θα έπρεπε από τους πηχυαίους τίτλους των πρωτοσέλιδων ή από τα «ψιλά γράμματα»!

Φυσικά το φετινό μενού Χριστουγεννιάτικης βίας δεν περιορίστηκε στη Νιγηρία. Προσθέστε τις ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ, ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, ΙΡΑΚ (http://www.imode.gr/2010/12/απειλές-και-βία-την-ημέρα-των-χριστουγ.htm),

ΑΙΓΥΠΤΟ (http://www.egiptoforo.com/forums/el/showthread.php?t=2493),

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ (http://www.compassdirect.org/english/country/indonesia/30129/),

ΒΙΕΤΝΑΜ (http://www.compassdirect.org/english/country/vietnam/30101/) και άλλα πολλά στο διαδίκτυο για όποιον ενδιαφέρεται περαιτέρω.

Τα συμπεράσματα δικά σας για την ελευθερία του θρησκεύεσθαι των πραγματικών Χριστιανών.

Τιμή στους σύγχρονους μάρτυρες που πέθαναν για την πίστη τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου