Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

This is Volos



Τώρα που τα πράγματα ηρέμησαν, ώρα είναι να ξεμυτίσω κι εγώ από τη φωλιά μου, καθότι αποφεύγω να μιλάω εν θερμώ, όταν τα συναισθήματα βράζουν.

Ο τοπικισμός και ο φανατισμός ενδημούν στο ποδόσφαιρο.

Μετράμε το ανάστημά μας με τους άλλους και πάντα βγαίνουμε πιο... ψηλοί!

Μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου επενδύουν σ’ αυτό, είτε επειδή θέλουν να γίνουν οι ίδιοι το είδωλο στη λατρεία του οπαδισμού τους, είτε επειδή οι ίδιοι είναι γραφικοί τύποι. Σας διαβεβαιώ ότι η αίσθηση της επιτυχίας, της κοινής αναγνώρισης, μεθάει... Είναι ένα ναρκωτικό που όσοι έχουν δοκιμάσει ξέρουν πόσο ισχυρό και εθιστικό είναι! Γι’ αυτό και το «το χρήμα πολλοί εμίσησαν –ε όχι και πολλοί...- τη δόξα ουδείς!» Αυτές τις ημέρες με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, βλέπω κάθε διψασμένο για αναγνώριση να συντάσσεται σε συνδυασμούς, να κατεβαίνει σε ψηφοδέλτια, να μοιράζει έντυπα με τη φωτογραφία του, για να βγει από την αφάνεια, για να γίνει ο νέος Ομπάμα –που εσχάτως μας μαράθηκε-.

Πριν από μέρες λοιπόν ο πρόεδρος της Βολιώτικης ποδοσφαιρικής ομάδας, δεν έδωσε εισιτήρια στου Λαρισαίους για τον μεταξύ τους αγώνα στο Βόλο και κατέληγε την ανακοίνωσή του στο αμίμητο «this is Volos»! Πρώτον δεν κατάλαβα γιατί χρησιμοποιεί τα αγγλικά. Αυτή η έμφαση τι υπογραμμίζει, ότι ξέρει και αγγλικά; Όταν πρωτομάθαινα αγγλικά λέγαμε «this is a cat, that is a hat»! Κι έπειτα δεν κατάλαβα που έδειχνε όταν έλεγε «this is». Τέτοια να ακούνε από αρχηγίσκους τα εύφλεκτα παιδιά μας, για να πυροδοτούνται αμέσως καταστρεφόμενα και καταστρέφοντας. Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και η επίσημη αστυνομία να διακόψει τη σιδηροδρομική και οδική σύνδεση των δύο πόλεων ρίχνοντας λάδι στη φωτιά. Είπε η παραπάνω προεδράρα ότι θα απαγορεύσει την είσοδο των Λαρισαίων στο Βόλο κι έσπευσε η αστυνομία να το υλοποιήσει! Ο Θεός να μας φυλάξει από τέτοιους ανθρώπου και τέτοια μυαλά... Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι η αστυνομία θα έστηνε μπλόκα στους δρόμους απαγορεύοντας την είσοδο σε πόλη ιδιωτών με ΙΧ που θέλουν να την επισκεφτούν για οποιονδήποτε λόγο. Ή που ανάγκασαν τον ΟΣΕ να ψεύδεται ισχυριζόμενος ότι... χάλασαν τα τραίνα γι’ αυτό και ματαιώθηκαν τα δρομολόγια... -Επί τη ευκαιρία αυτή η παραπλανητική δήλωση δεν είναι ποινικά κολάσιμη;- Φαντάζομαι καταλαβαίνετε ότι μια νέα βεντέτα μόλις άρχισε, όλοι περιμένουν το δεύτερο γύρο για τη γλυκιά εκδίκηση. Άντε να καταλάβω απαγόρευση οργανωμένων στα γήπεδα αλλά σε σιδηροδρομικές συνδέσεις σε οδικές αρτηρίες, και πόλεις... αναστολή δηλαδή βασικών συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων... όχι. Αυτό θα κάνω καιρό να κατανοήσω.

Τι να πούμε γι’ αυτά; «this is homo sapiens»; «This is modern Greece»;

Μόνο που ξέρετε ο ανόητος όταν του δείχνουν τον ήλιο λέγοντας... «this is the sun» κοιτάζει το δάχτυλο αντί να κοιτάζει τον ήλιο!

2 σχόλια:

  1. Μα καλά δεν κατάλαβες τον παραλληλισμό?
    Ο (Μ)πέος θα πρέπει να είδε πρόσφατα την ταινία "300" όπου ο Lionidas λέει στον απεσταλμένο του Ξέρξη "This is Sparta" και τον κλωτσά στο αβαθές πηγάδι. Ο ανωτέρω ..έος νομίζει ότι φυλά Θερμοπύλες τρομάρα του. Με τέτοιους παράγοντες γιατί να αγοράσεις διαρκείας ή να ασχολείσαι με τα ποδοσφαιρικά της Ελλαδίτσας?

    Τώρα, με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους- wannabe Ομπάμηδάκηδες πολύ γελάω με τις γελαστές φάτσες τους στις εφημερίδες. Θα ήθελα να γράψω κάτι σχετικό στο blog μου αλλά με πιάνουν τα γέλια και σταματώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή