Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Προσηλυτισμός του Καντάφι




Δεν ξέρω πως πέρασε απαρατήρητη η προσπάθεια προσηλυτισμού στη μουσουλμανική θρησκεία του Μουαμάρ Καντάφι, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την εποχή στην Ιταλία με την ανοχή βέβαια αυτού του κλόουν της πολιτικής Μπερλουσκόνι. Τη στιγμή μάλιστα που ο γείτονας του Σαρκοζί ξεκίνησε ένα κυνήγι μαγισσών και τσιγγάνων χαρτοριχτρών...

Φυσικά ο Καντάφι ήταν και είναι πάντα ένα γραφικός τύπος κι έτσι δεν εκπλησσόμαστε από τις «τρελές» εμπνεύσεις του. Όμως οι αποφάσεις του, καθώς κι αυτές του Μπερλουσκόνι –αυτοί οι δυο συμμάχησαν στην καραγκιοζοποίηση της πολιτικής- είναι αποφάσεις κρατών στο παγκόσμιο πολιτικό στερέωμα του 21ου αιώνα κι αυτό είναι από ανησυχητικό μέχρι επικίνδυνο.

Φυσικά το να πηγαίνει ένας αρχηγός κράτους σε άλλη χώρα και να δωροδοκεί για να κάνει κηρύγματα και προσωπικές εκκλήσεις προσηλυτισμού στη θρησκεία του, ξεπερνάει τα όρια της ελευθερίας έκφρασης, του διπλωματικού πρωτόκολλου και του σεβασμού μεταξύ κρατών, πολιτισμών και θρησκειών. Η Ιταλία εκτός από μία ελεύθερη χώρα είναι και μέλος της ΕΕ και κατ’ επέκταση τέτοιες «πολιτικές», θίγουν και ανησυχούν ολόκληρη την Ευρώπη και το λαό της. Ειδικά όμως οι ανταγωνισμοί θρησκειών, η επίσημη αρπακτική επίθεση της μίας προς την άλλη εμπεριέχει κίνδυνο –έστω και σημειολογικά- για τη σταθερότητα στην περιοχή και γαι τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, ειδικά μάλιστα όταν αυτή η θρησκεία είναι η μουσουλμανική με την αφοριστική αλλά και επιθετική της πλευρά που έχει σφραγίσει τη γενική της εικόνα.

Ο Καντάφι πουλάει τους λαθρομετανάστες: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=351526&dt=01/09/2010 Λίγος σεβασμός και ανθρωπιά. Όχι στον οικονομικό εκβιασμό με ομήρους τα θύματα της χώρας του και γενικότερα της Αφρικής.


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&pubid=27188948&subid=2 Οι Ιταλοί έπρεπε να ξεσηκωθούν όταν ψήφιζαν τον "καβαλιέρε" τους κι όχι τώρα που βρήκε τον όμοιό του. Σε λίγο θα διοργανώσουν στο κολοσσαίο μονομαχίες μοντέλων -αδυναμία και των δύο- που η νικήτρια θα τιμάται επιλεγόμενη στο χαρέμι τους για μια νύχτα.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=1&artId=314706&dt=05/09/2010 Το μόνο που μας έλειπε είναι να νιώσουμε και κολακευμένη που ο ...Μουαμάρ σαγηνεύτηκε από μία δική μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου