Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


Ωραίες είναι οι γιορτές και τα Χριστούγεννα και οι Απόκριες και το Πάσχα και ό,τι άλλο σκαρφιστεί κανείς για να το ρίχνουμε έξω πού και πού. Μόνο που όταν τελειώνουν, κανείς δεν έχει όρεξη να μαζέψει τα απομεινάρια τους.

Πέρασαν τα Χριστούγεννα, αλλά οι φωτοσωλήνες έμειναν τυλιγμένοι στις κολόνες φωτισμού με τα αντιαισθητικά τους περιτυλίγματα τύπου σελοτέιπ. Δέντρα έχουν ακόμα τα καλώδια της διακόσμησής τους με λαμπάκια να κρέμονται σαν ξέφτια μιας βίαιης αποκαθήλωσης. Τα πιο πολλά από αυτά βέβαια είναι σβηστά αν και μπορεί να βρει κανείς και τις εξαιρέσεις τους αναμμένες ακόμα... Παλιά οι δήμοι δεν ξόδευαν για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εκτός ίσως από μια φάτνη κι ένα δέντρο στην πλατεία. Τα τελευταία χρόνια είχαμε μια έκρηξη Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης και από τους ιδιώτες και από τους δήμους, με τη μερίδα του λέοντος στους φωτοσωλήνες. Ο ανταγωνισμός μεταξύ ιδιωτών και δήμων, μας γέμισε κιτς φωτάκια που κρέμονται από παντού αντιαισθητικά.

Οι Απόκριες μας αφήνουν κάποια εναπομείναντα άρματα έξω από το δημαρχείο και το Πάσχα κάποιες ψησταριές με τις στάχτες τους μέσα στη μέση γιατί πού να τις βάλεις όταν μένεις σε ένα διαμέρισμα...

Μαζεύτε τα, μαζεύτε τα, οι γιορτές περνάνε, άλλες θα ‘ρθουν απαξιωμένες από τα μπαγιάτικα στολίδια. Τώρα η γιορτή λέγεται πλαζ, βουτιές, παιχνίδια παλιμπαιδισμού και γυμνά κορμιά που μας παρασέρνουν σε ανύπαρκτες πραγματικότητες από τις οποίες ξυπνάμε κατά το Σεπτέμβρη σε κατάσταση βέρντιγκο.

Και πού είστε! Φεύγοντας να μαζεύετε τα ενθύμια του περάσματός σας από την πλαζ. Αν τα Χριστούγεννα αφήνουν πίσω τους φωτοσωλήνες και οι Απόκριες χαρτοπόλεμο, οι θερινές διακοπές αφήνουν κουτάκια μπύρας, αποτσίγαρα στις πλαζ και συντρίμμια στις πληγωμένες σχέσεις. Για του λόγου το αληθές ψάξτε το: Ποια είναι η εποχή των χωρισμών; (Κουίζ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου