Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Αρουραίοι και χάμστερ

Προχθές λέει στη Θεσσαλονίκη, μετά τις μπόρες που έπεσαν, το λιμάνι της πόλης γέμισε ψόφιους.... αρουραίους! Να το ακούς και να σου σηκώνεται η τρίχα, πού να το βλέπεις κιόλας. Τα ορμητικά νερά που κατέληξαν στο σύστημα αποχέτευσης ομβρίων της πόλης, έπνιξε τους αμέριμνους αρουραίους –αυτοί ακόμα δεν ενεργοποίησαν σύστημα πρόγνωσης τσουνάμι- με αποτέλεσμα να βγουν τα.. άπλυτα στη θάλασσα που είναι η βιτρίνα της πόλης με Λευκό Πύργο και έκθεση βιβλίων σε λειτουργία.

Αυτό που με ανησυχεί εμένα όμως δεν είναι οι αρουραίοι των υπονόμων, μ’ αυτούς ας ασχοληθούν οι φιλοζωικοί σύλλογοι... εμένα με ανησυχούν οι αρουραίοι που ζουν στα «εκτός-νόμου» της κοινωνίας μας. Αυτοί που εκεί στα ανήλιαγα κέντρα αποφάσεων, διαφεντεύουν όλους μας. Πότε θα γίνει ένας κατακλυσμός, ώστε να αρχίσουν οι χαβούζες να ξερνούν σαπίλα. Η ατιμωρησία έχει καταστήσει όλους αυτούς βέβαιους για τον εαυτό τους.

Οι υπόνομοι έγιναν αυθαίρετες βίλες και γκέτο επιτήδειων. Οι επιτήδειοι μεταμορφώθηκαν σε πανάκριβα χάμστερ. Μέχρι πότε τα χάμστερ της δικιάς μας φάρμας των ζώων θα είναι "πιο ίσα από εμάς τα υπόλοιπα... ζώα"; Μια ξαφνική βροχή μπορεί να καθαρίσει το σύστημα. Δεν βλέπω όμως τη βροχή και οι υπομονή των καταπιεσμένων αρχίζει να εξαντλείται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου