Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Αποπομπή Γκερέκου




Δεν είμαι με την Γκερέκου, ούτε με τον Τόλη της. Την Γκερέκου ως όνομα μόνο την ήξερα και τον Τόλη δεν τον άκουγα ποτέ. Εντάξει γούστα είναι αυτά... Επίσης δεν αποδέχομαι την ιδέα να γίνεται κάποιος βολευτής κι ακόμα περισσότερο υπουργός, απλώς επειδή είναι ωραίος και διάσημος. Να γίνονται οι ικανοί μόνο.

Όμως ας μην ισοπεδώνουμε ως άλλοι οδοστρωτήρες τα πάντα. Γιατί πάντα βάζω τον εαυτό μου στη θέση του θύματος κατά τον χρυσό κανόνα που δίδαξε ο Ιησούς Χριστός: «Πάντα οὖν ὅσα ἐὰν θέλητε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οῖ ἄνθρωποι οὕτως καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς οὗτος γάρ ἐστιν ὁ νόμος καὶ οἱ προφῆται” (Ματθ. 7:11).

Στη θέση της θα ένιωθα αδικημένος διότι:

1. Καλούμαι να πληρώσω για λάθη του/της συζύγου μου.

2. Κι αν δεχτούμε ότι η δήλωση είναι οικογενειακή και θα έπρεπε να είναι ενημερωμένη, πάλι ο ίδιος ο σύζυγός της δεν φαίνεται να ελέγχεται από το νόμο διότι με νομότυπους τρόπους κατάφερε να πάρει αναβολές, έτσι ώστε μέχρι τώρα να μην έχει καμία καταδίκη εναντίον του. Αν δεν υπάρχει καταδίκη από δικαστήριο, τότε για ποιο πράγμα εγκαλείται ο Κος «Τόλης» και πολύ περισσότερο η σύζυγός του; Φυσικά και καταλαβαίνω ότι ο Κος «Τόλης» χρωστάει και προσπαθεί να ξεφύγει από την τσιμπίδα, αλλά όσο οι θεσμοί είναι ελαστικοί, όταν τα δικαστήρια επιτρέπουν μια υπόθεση να σέρνεται 13 χρόνια στα όρια της αρνησιδικίας, όλοι οι Τόληδες θα εκμεταλλεύονται την κατάσταση. Θα είναι δηλαδή και φοροφυγάδες –μεταξύ μας- και αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου κατά το νόμο.

Βέβαια όταν σε έχουν ρίξει στη φωτιά σαν μάγισσα, είναι μάταιο να ζητάς ψυχραιμία και δικαιοσύνη. Ας μην παρασυρόμαστε όμως όλοι, γιατί αύριο θα βρεθούμε εμείς στις φωτιές του μισητού ΜακΚάρθυ!


2 σχόλια:

  1. Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΦΡΑΨΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ''ΕΝΟΧΟΙ'' ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΤΡΟΠΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕΣ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΚΜΑΤΑΛΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ... ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΑΜΑΣΗΤΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ. ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ, ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!! ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.... ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΓΩ Ή ΕΣΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΧΩΣΕΙ ΦΥΛΑΚΗ!!! ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΦΟΡΟΟΦΟΙΛΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Aktinidios, ευχαριστώ για την άποψή σου που καταθέτεις.
    Επειδή όπως μας λές τυχαίνει να έχεις ενημερωθεί, γράψε μας περί αυτού και θα το δημοσιεύσω επώνυμα ώστε να ενημερωθούμε όλοι. Μόνο παρακαλώ οι πληροφορίες να είναι ελεγμένες και υπεύθυνες.
    Αλκαίος Λαρσινός

    ΥΓ Το ξαναστέλνω γιατί φαίνεται ότι την πρώτη φορά δεν έφτασε σε σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή