Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Do it yourself



Σήμερα ο καιρός ήταν συνεφιασμένος.
Ασχολήθηκα με άλλου είδους δημιουργία: Μαστορέματα, μερεμέτια.
Εμείς οι άνθρωποι είμαστε δημιουργικά όντα. Πήραμε από τον δημιουργό μας, όπως τα παιδιά "παίρνουν" από τους γονείς τους.
Δοκιμάστε το. Εκτός από τη σωματική άσκηση -σιγά, σιγά γιατί αλλιώς θα πιαστείτε- δίνει και ψυχική ευεξία. Καθώς με μεράκι βλέπεις το έργο των χεριών σου να ξεπηδάει. Με την άσκηση μαθαίνεις τις μεθοδολογίες και κάνεις περισσότερα που πιο πριν σου φαινόταν αδύνατο ότι θα έκανες εσύ.
Από παλιά οι γυναίκες τουλάχιστον ασχολούνταν με ένα εργόχειρο με πολύ μεράκι. Σήμερα τείνει να εκλείψει, γιατί;
Χαίρομαι και για κάτι που η οικονομική κρίση άλλαξε στη ζωή μας. Μαθαίνω ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν αύξηση εισιτηρίων, τουτέστιν ότι αρχίσαμε να αφήνουμε τα ΙΧ στο σπίτι. Καλό στην τσέπη μας, καλό στα νεύρα μας, καλό στο περιβάλλον. Λιγότερο βολικό βέβαια, αλλά δεν είναι κάτι που δεν ξεπερνιέται με τη συνήθεια. Περιμένω αντίστοιχα νέα κι από τα τσιγάρα...
Κατά τον ίδιο τρόπο μάθαμε να φωνάζουμε ένα μάστορα για ψύλλου πήδημα, ενώ μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας άμεσα -χωρίς να περιμένουμε τον μάστορα που συνήθως μας στήνει- και πολύ οικονομικά -μόνο τα υλικά-.
Άνοιξη είναι και οι αυλές, τα μπαλκόνια, οι εξωτερικές τοιχοποιείες χρειάζονται βάψιμο, στοκάρισμα κτλ. Τα λουλούδια θέλουν σκάλισμα, κλάδεμα, πότισμα κτλ. Ξεκινείστε λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου