Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Εκπτώσεις αξιών


Ο μικρός έβγαλε το δόντι του στο τζάκι όλος χαρά που θα πάρει λεφτα γι' αυτό από την νεράιδα των δοντιών την toothteethy. Εμείς κάποτε το πετούσαμε στα κεραμίδια και λέγαμε "πάρε κοκκαλένιο φέρε σιδερένιο". Βέβαια το δόντι του μικρού ήταν το "σιδερένιο" του, τι να έλεγε το παιδί. Τώρα βγάζουν λεφτά τα παιδιά Χριστούγεννα, Θεοφάνεια, Πάσχα, γενέθλια, ονομαστική εορτή, σχολική εκδρομή, σχολικοί βαθμοί κοκ. Να δούμε αν θα κρατήσει αυτό το "έθιμο" και τώρα που περικόπτωνται τα μισθοδοτικά "δώρα" κρατική μερίμνη.

Βέβαια ο μικρός περίμενε 60€ να βγάλει από αυτή την απώλεια-ευκαιρία. Η μητέρα του όμως τον συμβούλεψε να είναι πιο… ρεαλιστής μέρες κρίσης τώρα… Κι εκείνος το ξανασκέφτηκε κι έκανε 50% έκπτωση. Ζήτησε όπως βλέπετε 30€. Όμως όλες οι πληρωμές στις μέρες μας είναι καθυστερημένες οπότε σκέφτηκε "κάλλιο 10 και στο χέρι παρά 30 και καρτέρει"! Αν δεν κάνω λάθος όμως ακόμα καρτερεί. Ίσως με το επόμενο να πάρει δύο δόσεις μαζεμένες.

Είναι μια ιδέα -μέρες κρίσης τώρα- αντί να αυτοκτονούμε να βγάζουμε τα χρυσά δόντια μας και να τα πουλάμε. Ξέρει κανείς πόσο πιάνει ένα τέτοιο; Άλλοι πουλάνε τα αυτοκίνητά τους, αλλά ποιος να τα πάρει; Οι τράπεζες έγιναν μάντρες μεταχειρισμένων. Σε λίγο σε κάθε πελάτη που δεν θα μεταναστεύει τις καταθέσεις του στην Βρετανία, θα δίνουν δώρο κι ένα αυτοκίνητο. Πάντα βέβαια στην αναμπουμπούλα κάποιοι χαίρονται κι αυτοί τώρα μεταξύ άλλων είναι και οι ψυχίατροι. Μιλούσαν για τη γρίπη-φάντασμα των χοίρων. Δεν είδαμε καμιά τέτοια επιδημία, μήπως εννοούσαν την επιδημία κατάθλιψης που σαρώνει κι έπεσαν λίγο έξω σαν το μετεωρολογικό δελτίο που πετυχαίνει την πρόβλεψη με προσέγγιση μία στις δέκα! Κι αυτό γιατί τον Ιούλιο είναι βέβαιο ότι θα έχουμε καύσωνα, αυτό το ξέρω κι εγώ και μάλιστα από τώρα.

"Καλό κουράγιο" λοιπόν που μας εύχονται κι οι Ευρωπαίοι, ειρωνικά ή όχι. Μετά από τα δόντια μας, έχουμε το αίμα μας -να είναι καλά που έχουμε αρκετά κιλά από αυτό πάνω μας- και μετά από αυτό μερικοί υπολογίζουν και το νεφρό τους.

Κάνετε κράτειιιι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου